De zomer die zo laat begon, in België ...


Hallo beste lezer, 

Proficiat dat u drie minuten de tijd neemt om in deze vakantieperiode onze blog even door te lezen.  De zomer is een mooie tijd. Als het goed zit, een tijd van reflectie en iets meer tijd hebben voor samenzijn.

Zo dacht ik daarnet aan mijn ouders.  Zij vierden recent hun zestigste huwelijksverjaardag. Super blij waren ze met die kans om nog eens met meer dan 50 mensen tezamen te kunnen zijn en het leven en hun vriendschappen te vieren.Ik heb de laatste maanden geregeld nagedacht over de tijd die we ter beschikking hebben. Vaak was de aanleiding slecht nieuws over de gezondheid van een cliënt.  Of het plotse overlijden van een fijne relatie. Als verzekeringstussenpersoon spelen we daar trouwens een belangrijke rol!

Hoe breng je zoveel mogelijk tijd door met de mensen om wie je geeft, zolang ze er nog zijn?

Maar ook meer in het algemeen, wat doen we met onze tijd?  Besteden we onze tijd aan de dingen die we belangrijk vinden? Die ons dichter brengen bij waar we willen zijn. Of zijn we bezig met dingen die niet belangrijk zijn en die ons ideale leven in de weg staan?

De stoïcijnse filosoof Marcus Aurelius schreef: "Je zou het leven nu kunnen verliezen. Laat dat bepalen wat je doet en zegt en denkt."

Nadenken over onze sterfelijkheid is alleen deprimerend als we het punt missen. Het is echt een middel om prioriteit en betekenis te geven aan ons leven. Om onze tijd te behandelen als een geschenk en het niet te verspillen aan het triviale. Zoals de meeste mensen, denk ik, doe we vaak dingen die we eigenlijk niet willen.

Als we met onze cliënten het financial life planning traject uitrollen staan ze altijd verbaasd dat we hen helpen hiervoor aandacht te hebben. In tegenstelling tot de andere spelers uit de financiële industrie gaat het ons wèl om uw welzijn en niet enkel om uw vermogen. Voor vele mensen voelt dit 'merkwaardig & bijzonder' omdat ze louter ervaringen hebben met adviseur voor wie het enkel om uw geld gaat.  

Even terug naar die prioriteiten : Het voelt goed als mensen ons willen ontmoeten, we voelen ons graag druk, omdat we onszelf dan kunt wijsmaken dat we productief zijn en goed werk doen. En natuurlijk zijn we aardige mensen, dus we zeggen niet graag neen. Maar het probleem is dat als we ja zeggen, we neen zeggen tegen al het andere.

Nog maar enkele jaren geleden werden we beperkt in de dingen die we konden doen - familie bezoeken, uit eten gaan, op vakantie gaan. Misschien hebben we die tijd gevuld met nuttige dingen - de klusjes die we hadden uitgesteld, meer tijd om te lezen, te studeren, enz.

Maar misschien hebben we tijd gevuld zonder er veel over na te denken - tv kijken, op de computer. Terwijl we met onze kinderen of kleinkinderen zouden kunnen spelen. Niet dat daar per se iets mis mee is, maar de beslissing om in te stemmen met die lunchmeeting betekent nee zeggen tegen een uur lezen. Het besluit om een Zoomgesprek te voeren betekent dat we niet op de fiets stapten om meer te bewegen.

Wat levert ons meer op? Wat zullen we ons over vijf jaar, vijf weken of zelfs vijf dagen herinneren?

Een andere Stoïcijnse filosoof Seneca schreef dat mensen beschermend en terughoudend zijn over hun financiën, hun eigendom en hun bezittingen. Maar tegelijk achteloos met datgene wat ze nooit meer terug kunnen krijgen - TIJD.

Geniet daarom tijdens deze zomerse dagen, van de mooie momenten te midden van de mensen die u graag ziet. 

Wij zullen op onze financial-life-planning-wijze blijven helpen om uw plan te verwezenlijken naar dat ideale leven dat u voor ogen heeft.

Blijf onze blogs lezen want we brengen u telkens met kleine stapjes bij een groter begrip over Financial Life Planning en wat het voor u kan betekenen.

Jos Drees

Bestuurder-Stichtend Vennoot

RLP, Registred Life Planner, Kinder Institute of Life Planning (Boston, VS)Disclaimer

De informatie in deze tekst is alleen bedoeld als achtergrondinformatie voor de ontvanger en voor gebruik door hem. Ze werd opgesteld met de beste bedoelingen en zonder enige garantie op of streven naar correctheid en volledigheid. Cring heeft gegronde redenen om aan te nemen dat alle feitelijke informatie hierin waar is op de datum van de tekst. Het betreft geen beleggingsadvies, ook geen aanbeveling, en ook geen aanbod tot verkoop van enige dienst of product en het is niet bedoeld als een voldoende basis om een beleggingsbeslissing te nemen. Vooraleer te handelen op basis van informatie uit dit document, moet u zich afvragen of het geschikt is voor uw specifieke omstandigheden en indien geschikt, professioneel advies zoeken. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die een aankoop wil doen om kennis te nemen van alle toepasselijke wetgeving en reglementering en die ook na te leven. Ongeoorloofde reproductie of verspreiding van dit materiaal is ten strengste verboden. Cring aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies resulterend uit het gebruik van de hierin bevatte informatie

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons