Hulp En Zelftest

Hulp en zelftest

Bij Cring vinden we dat er veel te weinig over geld wordt gesproken.  Hoe kan je dan verwachten dat je er iets over leert?
Bij Cring baseren we ons graag op het aanwezige decennialange academisch onderzoek dat desalniettemin ter beschikking staat van iedereen die daar naar op zoek gaat. 

Hier geven we je de kans om inzicht te krijgen in:

      - je effectieve kennis over geld en geldzaken;
      - je impulsiviteit en zelfcontrole, ook erg belangrijk als het
        over financiën gaat.

Zelftest #1

Je wordt niet onderworpen aan vijf pagina’s vragen en theoretische benaderingen, neen, we stellen je voor aan ‘the big five’. Toegegeven een term uit de dierenwereld en evenmin door onszelf bedacht. Professor Annamaria Lusardi, actief aan de George Washington University en oprichtster van GFLEC (Global Financial Literacy Excellence Center), is de auteur van deze eerste oefening.

​​​​​​​Wereldwijd blijken slechts 15% van de mensen alle vragen correct te beantwoorden. Het algemene gebrek aan financiële kennis en vaardigheden kan het gevolg zijn van tal van zaken :

  • Niet met elkaar willen praten over geld
  • Niet willen laten blijken dat we d’er niet zoveel van kennen

In sommige middens wordt het zelfs als onbeleefd beschouwd om over geld te praten. Het is allicht nog een van de laatste taboes van deze tijd.

Ontdek Meer

Zelftest #2

Bij Cring weten we dat ieder mens makkelijk de grootste saboteur van zijn eigen succes kan worden. Heel ons gedrag is gebaseerd op het vervullen van onze behoeftes. Eigenlijk hebben we allemaal ook nog eens dezelfde behoeftes. Het probleem zit in strategieën die gevolgd worden om in de eigenbehoeftes te voldoen.   

Ook op dit domein baseren we ons bij Cring graag op academisch onderzoek dat gevoerd werd om onze cliënten te helpen bij het bepalen van je eigen behoeftes en het ontwerpen van een plan om die behoeftes ook te voldoen.

Onderzoek hier je mate van zelfcontrole – impulsiviteit en vertel ons nadien bij een tas koffie over je eigen bevindingen.

Ontdek Meer

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons