Je ideale jaar plannen, invullen én beleven!


Een deel van mijn eigen Life Planning, is jaarlijks op skivakantie gaan met mijn gezin.

De afgelopen zeven dagen vormden weer zo een plezante week. Het moment dat u deze blog leest, ben ik geen 18 uur terug uit Serfaus - Fiss - Ladis in Oostenrijk.

Zo’n skiweek is steeds een heel intense week. Dit keer met behoorlijk wat zon en net iets te hoge temperaturen om een hele dag lang goede skisneeuw te hebben voor afdalingen tot in het dal.  

Waarom zijn deze dagen een deel van mijn ideale jaar?

Ik doe alvast fysiek iets helemaal anders dan tijdens de rest van het jaar.  Zowel fysiek als mentaal zet deze week me aan het werk.  Los van het spreken van een van mijn lievelingstalen, Duits,  worden in mijn hoofd de hele week lang nieuwe neurologische verbindingen gelegd. Zo'n voorraad aan nieuw aangemaakte verbindingen, die zijn van groot belang. (in mijn volgende blog hierover meer)  Mijn spieren vertellen me bovendien elke avond weer dat ik me eigenlijk nog wat beter moet voorbereiden op deze topweek. 

Het gebouw waarin we verblijven is ingedeeld in verschillende mooie appartementen en wordt familiaal uitgebaat terwijl het ook beschikt over een fijn wellness-aanbod.

Tijdens 4 van de 7 avonden ben ik met veel plezier enkele super warme sauna's ingedoken. 3 x 15 minuten om de vermoeide spieren te helpen ontspannen, afgewisseld met ruime rustpauzes om een goed boek te lezen bij een tasje thee.  Ook weer zo een verwenactiviteit die ik te weinig doe gedurende het jaar, maar die ik nu steevast in mijn planning ga opnemen, skivakantie of niet.

Ook deze vakantie ontmoet ik in de sauna mensen die een skivakantie zien als een stukje van hun ideale jaar. Het is hun invulling om van het leven te genieten. Een van de aanwezigen vertelde me over zijn plezier en enorme voldoening om tezamen met zijn kinderen en zijn drie kleinkinderen op de pistes te staan. Samen een warme choco te drinken in een Alpenhut op de bergflank of 's avonds met zijn allen op restaurant te gaan.  

Voor andere mensen staan noch skiën noch sauna op hun lijstje, en dat is uiteraard helemaal okay. Zolang u maar uw eigen lijstje heeft van zaken die u wél leuk vindt en die u vele mooie momenten opleveren.    

Ik had verrassende gesprekken tijdens de afgelopen ski-week. Soms in de sauna, oftewel terwijl we buiten in de koude op het terras even gaan staan afkoelen. Altijd was er wel een geïnteresseerd oor als het had over mijn passie om iedereen het ideale leven te helpen leven dat hij/zij zich voorstelt.

Welke activiteiten/bezigheden maken deel uit van uw ideale jaar? 

Organiseer uw leven, richt uw leven in, zodat u en de mensen die voor u van belang zijn er plezier aan hebben!  Het blijkt een universeel thema te zijn, zowel Duitse, Nederlandse of Deense gespreksgenoten toonden interesse en vroegen me wat ze konden ‘googlen’ over deze aanpak.

Dat hun financiën en hun financiële resultaten louter ten dienste moeten staan van dat ideale leven dat zij voor ogen hebben, daarvan keek menigeen wel op.  Het merendeel van mijn gesprekspartners deze week waren 50 plus. Geboeid door onze slogan : ‘Stop focussing on the money and start focussing on the people’. (zowel de Duitsers, de Denen als de Nederlander begrepen me onmiddellijk)

Ik heb me dan ook voorgenomen om, samen met een Britse collega FLP waarmee u in mijn volgende blogs zal kennismaken, specifieke inzichten en tips van Financial Life planning voor 50-plussers aan te reiken.

U zal allicht niet verbaasd zijn dat elke leeftijdsgroep zijn voordeel kan doen met hetgeen ze de komende weken zullen lezen. Maar ik ben vooral benieuwd naar de reacties van de 50-plus lezers. Uiteraard mag u altijd vragen stellen naar aanleiding van mijn 50-plus reeks die over 14 dagen van start gaat.

Ik wens u nog een fijne laatste zondag van de krokusvakantie toe. En zie u graag mijn eerste inzichten lezen aangaande FLP voor 50-plussers, over 14 dagen.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons