Uw financiële toekomst als vijftiger vereist meer dan 'sparen & beleggen'.


Zoals in mijn vorige blog beloofd, krijgen 50-ers heel erg veel aandacht in de eerstkomende blogs. Sparen en beleggen voor later is slechts een deel van het verhaal.

Wie zijn renteniersdagen optimaal wil voorbereiden, kijkt verder. Cring staat voor een alomvattende benadering van financiële planning die past bij iedere wending in uw leven. In deze blogpost verkennen we het belang van flexibele renteniersplanning voor vijftigers en hoe u zich daarop kunt voorbereiden.

De Realiteit van Financiële Planning voor Vijftigers: “ Misschien, met een beetje geluk  heb ik nog tot 76 jaar te gaan? Zou dat niet heel mooi zijn?   Maar wat blijkt? 

Als u als zelfstandig ondernemer bent of een witte boord job uitvoert als kaderlid?  In een goede gezondheid verkeert en ook op uw gezondheid let?  Dan blijkt u langer dan het algemeen gemiddelde nog voor de boeg te hebben. Als een koppel is er bovendien nog een meer dan gemiddelde kans. Dat u als vijftiger nog 40 jaar voor de boeg heeft, zou wel eens heel realistisch kunnen zijn.

Ik begrijp dat dit u kan verontrusten! Zeker als het erop aankomt, uw financiën correct aan te sturen.  We hebben geen idee wat de aandelenmarkten gaan doen tegen dat u 95 jaar bent.  Dus heeft u een ook geen idee of u genoeg geld gaat hebben!  Zelfs voor mensen met meer dan genoeg geld in een renteniers-oplossing, komt er een stukje onzekerheid om de hoek kijken.

Die onzekerheid, houdt u  mogelijk tegen om beslissingen te nemen inzake uitgaven, om van het leven voluit te genieten en uw waarden en verwachtingen na te jagen.

Vervolgens brengt de confrontatie met de pensioenleeftijd essentiële vragen met zich mee, zoals: "Is mijn toekomst wel zeker gesteld?"

Voor een geruststellend antwoord is een strategie die verder gaat dan het simpelweg oppotten van geld cruciaal. Een vroege start met financiële planning zorgt ervoor dat uw vermogen niet alleen bewaard blijft, maar ook op een betekenisvolle manier kan groeien.

De Cring Aanpak van Financiële Life Planning:

Bij Cring hebben we de gewoonte om het levensverhaal en toekomstvisie van onze cliënten in het middelpunt van onze strategie te plaatsen. Uw Financial Life Plan wordt gemaakt met oog voor de volledige breedte van uw leven: uw dromen, uitdagingen en doelen. Wij zorgen ervoor dat uw plan met u mee-evolueert en aangepast wordt waar nodig.

Flexibiliteit Binnen Financial Life Planning:

De kracht van Financial Life Planning via Cring schuilt in zijn flexibiliteit. We snappen dat het leven onverwachte bochten kan nemen en dat uw financiële plan zich daaraan moet kunnen aanpassen. Of het nu gaat om een nieuwe zakelijke kans, een veranderende situatie met de kinderen of andere onvoorziene uitgaven, uw plan blijft meebewegen.Casestudies:

Zo hielpen we Filip en Sarah, een koppel dat plots te maken kreeg met een vroeger dan verwachte bedrijfsovergave. Dankzij hun flexibele Financial Life Plan konden zij zonder financiële stress de overgang maken en hun levensdroom nastreven.

Richt u zich nog enkel op het traditionele sparen voor uw renteniersperiode?

Dan is het moment aangebroken voor een meer geïntegreerde aanpak. Ontdek de voordelen van een flexibel Financial Life Plan met Cring, en ervaar hoe een plan dat uw leven echt reflecteert, de toekomst kan verzekeren.

Cring is toegewijd aan het bouwen van een financieel zekere en aanpasbare toekomst voor zijn cliënten.

Wij zijn ervan overtuigd dat een doordacht voorbereide rentenierstijd ieders recht is. Bent u klaar om deze nieuwe financiële reis te beginnen? Dan zijn wij uw gesprekspartner om samen de stap naar een flexibele en doelgerichte toekomstplan te zetten.

Benieuwd naar hoe we hier mee omgaan?  Lees dan zeker onze volgende blogs .

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons