'Ik wil gemoedsrust en een duidelijk vooruitzicht'


De blog van verleden week vertelde je heel wat over de vragen waarmee cliënten bij ons komen aankloppen. 

Gebrek aan kennis van dat brede domein genaamd 'financiën'.  Gebrek aan tijd en/of goesting om eraan te besteden.  Nood aan iemand die met je blijft vooruitkijken en naar dat ene punt aan de horizont blijft wijzen. En tot slot, iemand die indien gewenst je hele gezin erbij betrekt en geïnformeerd houdt.

Sinds mijn parcours als Financial Life Planner in 2009 startte hebben we elk jaar gewerkt aan een beterde versie van onze planning-tool.  De gepersonaliseerde digitale kluis waar we vandaag mee werken, brengt voor vele cliënten alvast overzicht dat ze nooit eerder hadden. 

Met erg veel goesting gaan we om de zes maanden met het merendeel van onze cliënten terug in gesprek. (=Kompasgesprek) Overleggen we over hetgeen gebeurde de afgelopen zes maanden en wat ze verwachten dat er voor hen gebeurt in de komende zes maanden.  Waanzinnig soms wat er in zes maanden kan plaatsvinden als het tijdens het vorige Kompasgesprek een plaats kreeg in hun planning. 

Ik toon je hieronder twee grafieken die het toekomstbeeld schetsen van twee verschillende cliënten. Althans als ze de koers van hun actuele traject ongewijzigd laten. 

Grafiek 1  - nog 18 jaar verwijderd van pensionering (gelukkig) Grafiek 2  -  vlakbij pensionering en duidelijk in een beter 'conditie' dan grafiek 1 De mensen die nog 18 jaar te gaan hebben voor ze hun pensioendatum bereiken, hebben gelukkig nog 18 jaar om hun koers bij te sturen.  Als je drie jaar voor jouw pensionering staat, dan moet het al aardig op orde staan, wil je gemoedsrust ervaren op dat pad dat we 'jouw ideale leven' noemen.  Onze samenwerking is van permanente aard, nooit ronden we iets volledig af, het is altijd een tussenstap, het volgende trapje dat genomen wordt.  Ik sluit vandaag af met de boodschap dat de wereld rondom ons zo in elkaar zit dat we continu worden afgeleid en geduwd in de richting van doelen die andere hebben. Het getrek in alle mogelijke richtingen doet verwarring ontstaan. Het komt er op aan helemaal zeker te weten waar jouw doelen liggen om daarheen te sturen. Een professionele co-piloot aan jouw zijde maakt daarbij een gigantisch verschil.  

Het zijn jouw doelen die ons aandrijven en het zijn jouw tussentijdse doelen die we gezamelijk nastreven. Elke dag weer en al zeker bij elk Kompasgesprek.  Nodig jezelf uit voor een O-gesprek (Ontdekkingsgesprek = cliënt /  Observatiegesprek = Life Planner)  bij een tas koffie als je hier meer van wilt te weten komen.  

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons