Gokken, voorspellen en beleggen


Voor de voetballiefhebbers en voor de voetbalhaters: dit is geen blog over voetbal maar toch ga ik het over het voetbal hebben. 

Om over voetbal als "het spelletje" uit te weiden, zijn er genoeg commentatoren die dit veel beter doen dan ik. In aanloop naar het komende wereldkampioenschap neemt hun aantal alsmaar toe want bijna elke Belgische supporter ontpopt zich tot voorspeller van het resultaat van de Rode Duivels in Qatar. 

Daar is het woord gevallen : V O O R - S P E L - L E N

Niet toevallig zit daar ook het woord 'spel' in, net als in het voetbalspelletje. Meteen komen we bij een alomtegenwoordig fenomeen in het voetbal. Gokbedrijven

Is het je ook al opgevallen hoeveel voetbalclubs door een gokbedrijf gesponsord worden? En hoeveel spotjes over gokken en verantwoord spelen er passeren op een voetbalavond? Of hoeveel pop-ups je krijgt van goksites als je ook maar ergens in de buurt komt van online voetbalnieuws? 

Je kan nog zeggen dat er een mooie parallel is tussen het spel in het voetbal en in het gokken. Ja! Flink gewonnen met deze match. Of jammer! Inzet volledig kwijt, maar niet getreurd, op naar de volgende match. Online beleggingsplatformen

Tussen de gokbedrijven duiken bij de sponsors meer en meer online beleggingsplatformen op. Die laten je gemakkelijk instappen en meespelen in een waaier van investeringsmogelijkheden. Met een klein bedrag, grote winstkansen, zonder administratieve poespas en vooral met snelle genoegdoening. 

Die platformen associëren het spelelement uit het voetbal (en het gokken) en passen dat toe op de beleggingswereld.  Spelen en voorspellen worden hier in een gevaarlijke cocktail gemixt die voldoet aan de emotionele onderbuik met instant comfort en succes. 

Maar beleggen doe je voor meer dan één wedstrijd en zelfs voor meer dan één seizoen.  En één beslissing die verkeerd uitdraait kan je je volledige inzet doen verliezen. 

"Beleggen En Voorspellen/spelen Gaan Niet Samen. "

Vier Stappen naar Beleggen

  1. Zorg dat je de gevolgen van je keuzes begrijpt en goed inschat. Het is niet omdat je onmiddellijk kan instappen en snel het rendement kan aflezen dat het langetermijneffect zonder meer positief zal zijn. 
  2. Denk op de echt lange termijn. Je leven bestaat uit veel meer dan één voetbalseizoen. Zelfs na een kampioenschapsseizoen moet je verder en hoe pak je de volgende seizoenen aan?
  3. Weet waarin je belegt. Hoe transparant de digitale platformen zich ook presenteren, toch is het niet altijd duidelijk waarin je exact belegt. Laat staan dat je goed weet hoe die activaklasse zich gedraagt op termijn en waar het echte rendement vandaan komt. 
  4. Zoek een gekwalificeerde financiële levensplanner. Die kan je helpen een plan op te stellen. Vervolgens kan hij je helpen om dat plan op de juiste manier qua profiel en activa in te vullen. 

Beleggen is geen spel.  Voetbal, gokken en online (dag)traden zijn dat wel. We hebben niks tegen het spelelement. Is een leuk tijdverdrijf en kan fijne emoties opwekken en soms minder leuke. 

Emoties bij beleggen werken niet. Academische kennis over beleggen en activa gecombineerd met een gedegen langetermijnplanning des te meer. 

Geniet van het wereldkampioenschap voetbal (voor de liefhebbers) en voor de voetbalhaters blijft gelden: "Voetbal is de belangrijkste bijzaak ter wereld".

Voor beide categorieën: leef vooral het leven dat je zelf wil. 

Meer weten over voetbal, gokken of online platformen? Check alle andere bronnen dan Cring. 

Meer weten over beleggen? Check de Cring website of ga met Cring in gesprek. 

Tot binnenkort. 

Lieven

Master in de personal financial planning

Antwerp Management School

+32 475 23 93 97

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons