Uw doelen en wensen en de daarbij passende financiën


Sinds 2008 werk ik volgens de methodologie van een RLP, Registred Life Planner. 

De visie van het Kinder Institute of Life Planning over mensen op weg zetten naar financiële onafhankelijkheid, heeft me sindsdien in zijn ban.

Wat ik aan den lijve heb mogen ondervinden aangaande mensen en hun doelen en wensen is verrijkend maar ook verrassend tegelijk. Ik deel hier in het kort mijn voornaamste bevinding, gratis, met u beste lezer.

Als het gaat om doelen en wensen, zijn de enige die er toe doen die van u.

Ik stel dagelijks vast dat een conversatie over doelen en wensen lastig kan zijn. Maar laat ik het vandaag in het bijzonder hebben over een materiële wens. Zeg maar een object van uw verlangen. Het is iets wat u wilt.

Onderschat achterliggend probleem: We weten niet goed wat we eigenlijk willen.

In feite leren we wat we willen door te kijken wat andere mensen willen. Van kindsbeen af leren we verlangen door te zien wat onze ouders, broers en zussen en leeftijdsgenoten willen. Bovendien vaak nog eens ongelooflijk vergroot door wat mensen op sociale media allemaal willen.

In zekere zin nemen we de doelen van anderen over omdat het moeilijk is om onze eigen doelen helder te krijgen.

Ik heb deze manier van denken echte ravages zien aanrichten op talrijke gebieden van het leven, vooral als het gaat om die abstracte relatie met geld voor de meesten onder ons.

In 15 jaar dat ik de Mastery lessen van het Kinder-Instituut bijwoon in London is er met regelmaat gesproken over een typerende uitspraak. 

Nogal wat mensen geven geld uit dat ze niet hebben, om dingen te kopen die we niet willen om indruk te maken op mensen die we niet eens aardig vinden. Dit gebeurt wanneer we ‘shoppen’ voor auto's of huizen of zelfs investeringen en beleggingen.

U hoort uw rijke oom praten over hoe belangrijk het is om overheidsobligaties te bezitten of aandelen van dit nieuwe opstartende en veelbelovende bedrijf.  Hij moet echt slim zijn omdat hij veel geld heeft, toch? Plotseling denkt u dat u ook overheidsobligaties of diezelfde aandelen moet kopen.

U hoort over alle coole jonge ondernemers die investeren in start-ups en alle chique mensen die Teslas kopen. Misschien moet u dat ook doen. Maar het zit zo: dat doet er allemaal niet toe. Niets daarvan.

De enige doelen die er toe doen als het om je geld gaat, zijn uw doelen. Niet die van iemand anders.

Dus... wat zijn uw doelen? Weet dat we onze cliënten heel gestructureerd helpen hierover na te denken. In kaart brengen is een eerste stap, die stap pakken we daarenboven gestructureerd aan. Daarna is het extra makkelijk om keuzes te maken. Ik geef drie voorbeelden van onderdelen van echt gepersonaliseerde plannen, die niet die van u moeten zijn.  Maar ze zijn écht die van een ander en voor dàt gezin zijn ze net heel erg waardevol.

Een buitenverblijf in Tenerife en een Porsche in de garage aldaar kunnen daar deel vanuit maken als u dat gelukkig maakt.  Maar dan zal het dààrom zijn, om uw geluk.  Uw samenzijn met uw familie en naaste vrienden in het zonnige zuiden. Met vrije tijd om de dingen te doen die u altijd al wilde doen en waarmee u bijdraagt aan uw verbeterde versie van de wereld.Voor een andere cliënt is dat een houten woning in Noorwegen. Met top elektrische mountainbikes in de stalling en een zeilbootje aan de aanlegsteiger. Met niet al te veel mensen om hem heen maar wel in zijn verbeterde versie van de wereld waarin rust en natuur centraal staan.

Als derde voorbeeld het ondernemende gezin dat woont in het groene Limburg en aan de Belgische kust in een appartement talrijke weekends doorbrengt. Tegelijk voorzien we in hun reisbudget dat hen toelaat twee keer per jaar te gaan skiën en jaarlijks een verre reis te ondernemen. Tijd voor hun kinderen en enkele vrienden maar evenzeer voor hun ouders is ingebouwd.Ieder vogeltje zingt zoals hij/zij gebekt is en dat is helemaal goed.  Zing vooral uw eigen lied en weet dat we uw achtergrondkoor zullen zijn inzake de bijhorende financiële planning.  

Terwijl u deze blog leest verblijven we met ons hele gezin in de Oostenrijkse bergen. Zoiets laat onze mijn batterijen weer helemaal op.  Da’s gepland en dat is wat ons gezin nodig heeft. Maar dat is daarom niet hetgeen u moet doen. Denk aan het begin van mijn blog, enkel hetgeen u waardevol vindt is van belang.  

Bent u klaar om uw eigen doelen en wensen te ontdekken en vervolgens echt te realiseren? Een RLP is een bewogen en toegewijde medestander.  

De reis van uw ideale leven begint met zoiets simpels als een gesprek bij een tas koffie of een glaasje water. 

Zomaar, een 45 tal minuten, door ons getrakteerd om elkaar iets beter te leren kennen.  Zowel wij als uzelf kan na dit gesprek concluderen dat we niet de gepaste meerwaarde kunnen bieden. Geloof me dan zullen we u dat zeggen, maar ik beloof u wel een gesprek dat u zich nog lang zal herinneren en dat zal bijdragen aan uw verhoogde FQ.   

Onze werkwijze is een dynamische aanpak die u elke ochtend weer zal doen opveren en u elke dag met goesting er tegenaan laat gaan.  Welkom    Volgende week leest u weer een mooie blog van collega Lieven Vandenmeersche. We leveren dan opnieuw een bijdrage aan het verhogen van uw FQ. 

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons