"Mij overkomt het niet, ik doe het anders."


Soms denk je: Iedereen ziet toch dat dit oplichting moet zijn maar toch maken adviseurs met dit soort boodschappen nog elke dag slachtoffers.  Je vindt een stroom aan artikels over mensen die hulp zoeken om hun geld terug te krijgen maar steeds verder in het web verstrikt geraken. De nieuwswebsites die dit soort artikels verder verdelen worden tegelijkertijd gesponsord door de  websites van die bitcoinplatformen. Je kan bij wijze van spreken je nieuwsgierigheid over wat er juist achter zit onmiddellijk activeren door in drie stappen je eigen persoonlijke account te maken. 

Twee soorten reacties

De eerste reactie is een eenvoudige. Het zal mij niet overkomen want ik beleg niet in activa met een voorspeld rendement waar je niet zeker van bent. Dat is veel te gevaarlijk. Ik zoek de absolute garantie. Daarom alleen spaargeld. Misschien een beetje vastgoed want daar kan nooit iets mis mee gaan. Tussen haakjes, sparen is niet beleggen. Tussen haakjes, vastgoed kent ook risico's en kosten. Deze reactie is al even emotioneel als de reactie van wie wel op bovenstaande advertentie klikt. 

De andere soort reactie is natuurlijk de belegger die zich laat bijstaan door de onafhankelijke adviseur die hem de winnende activa en fondsen voor de nabije toekomst zal selecteren. Dat oogt professioneel want gebaseerd op de historische rendementen van die fondsen en aangepast voor de economische vooruitzichten in de verschillende geografische zones van de wereld. Jammer maar helaas. De voorspelling komt nooit uit. De economie doet altijd net iets anders wat niet te voorzien was en we moeten switchen van activa want we zaten er naast maar nu gaat het lukken. 

Wat is eigenlijk het verschil tussen dit soort voorgesteld rendement en het rendement dat cryptoBart en cryptoPhilippe voorstellen? Klopt, de hoogte van het rendement maar de emotionele teneur is dezelfde. 'We hopen dat dit gaat uitkomen'.

Valt het je ook op dat de advertentie met een klifhanger eindigt? Alsof er een exclusief computermodel bestaat dat jij nog niet kent, maar wel feilloos fabelachtige rendementen oplevert. 

Het mag geen verrassing zijn dat hoop geen goeie basis is voor een beleggingsstrategie. De derde weg

Als je geld te beleggen hebt, dan zal dat eerst moeten blijken uit het financiële levensplan dat je opmaakt samen met je adviseur. In je plan ga je uit van jouw wensen en waarden in jouw leven. Zo maak je het ook helder voor jezelf waarvoor geld bij jou dient. 

In dat plan zit ook een onderdeel over jouw financieel quotiënt. Daarin krijg je de bouwstenen van een beleggingsstrategie uitgelegd. Op basis van je plan en je eigen waarden kan je dan een praktische invulling aan je beleggingsstrategie geven. Zodra die strategie vastligt, is het een kwestie van ze uit te voeren, vast te houden en bij te sturen op basis van de evenementen in jouw leven. 

Zo wordt beleggen op de lange termijn een no brainer. Eerst goed overleggen, nadenken en beslissen zorgt ervoor dat je geen advies van cryptoBV's nodig hebt. Die emotie over beleggen omdat je denkt dat je iets mist,  komt bij jou niet voor.  Dan kan je je bezighouden met wat echt telt in het leven. 

Tot volgende keer. 

Lieven

0475 23 93 97

Master in de personal financial planning

Antwerp Management School

Disclaimer

De informatie in deze tekst is alleen bedoeld als achtergrondinformatie voor de ontvanger en voor   gebruik door hem.  Ze werd opgesteld met de beste bedoelingen en zonder enige garantie op of streven naar correctheid en volledigheid. Cring heeft gegronde redenen om aan te nemen dat alle feitelijke informatie hierin waar is op de datum van de tekst. Het betreft geen beleggingsadvies, ook geen aanbeveling, en ook geen aanbod tot verkoop van enige dienst of product en het is niet bedoeld als een voldoende basis om een beleggingsbeslissing te nemen. Vooraleer te handelen op basis van informatie uit dit document, moet u zich afvragen of het geschikt is voor uw specifieke omstandigheden en indien geschikt, professioneel advies zoeken. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die een aankoop wil doen om kennis te nemen van alle toepasselijke wetgeving en reglementering en die ook na te leven. Ongeoorloofde reproductie of verspreiding van dit materiaal is ten strengste verboden. Cring aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies resulterend uit het gebruik van de hierin bevatte informatie.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons