Vinger aan de pols bij onze leveranciers - due diligence.


In het kader van onze permanente aandacht voor de kwaliteit van onze leveranciers, (Due Diligence is het chique woord hiervoor) bezochten we het Europees hoofdkwartier van Dimensional Fund Advisors te Londen. Vanuit Londen wordt niet enkel aan fondsmanagement gedaan. Dimensional  bedient en informeert financiële tussenpersonen in heel Europa.

Al tien jaar werken we met de fondsen van Dimensional om al onze rentenierde cliënten de financiële vrijheid te helpen creëren die ze wensen.

Van tijd tot tijd informeren we ons ter plekke.Doen ze nog steeds hetgeen ze ons tien jaar geleden vertelden? Zijn er zaken veranderd? Werd de beheerwijze aangepast en zo ja, waarom, hoezo en met welke meetbare resultaten?

Onze aandacht gaat bij elk bezoek aan hun hoofdzetel naar aspecten zoals hun academische visie omtrent spreiding van een portefeuille en het beperken van de kosten. We komen tot de conclusie dat ze de breedst gespreide fondsen aanbieden.

De motor van onze renteniersoplossing, hun aandelenfonds 'Dimensional World Equity Fund' is met zijn >13.000 lijnen koploper in de sector qua spreiding. Gezien het sterk aangegroeide volume, lieten ze over de afgelopen 10 jaar de totale beheerkost van dit fonds zakken van 0,54% naar 0,32% in 2022.  Er zijn sinds dag 1 geen instap- noch uitstapkosten, dit fonds heeft nochtans dagelijkse liquiditeit.   

Het tienjarige opbrengstcijfer van dit fonds staat op 9,49% ( februari 2013-februari 2023).  Een zeer mooi resultaat voor een periode die niet bepaald de makkelijkste is geweest de afgelopen decennia.

Onderstaande grafiek toont dat het fonds tred houdt met zijn index, de MSCI ACWI en het veel beter doet dan de andere fondsen die zich ook meten met dezelfde MSCI index.We merken op dat alle Dimensional fondsen UCITS zijn, wat zo veel wil zeggen als dat ze een wereldwijd paspoort hebben.

Dimensional stuurt inmiddels  >600 miljard euro belegd vermogen aan.

Alles vanuit één strategie met name de brede spreiding, lage kosten en hun vooraanstaand academisch onderzoek dat hun aandelenselectie bepaald. Deze mix bezorgt onze beleggende cliënt uiteindelijk een mooi resultaat. Een resultaat dat hem/haar helpt het leven te leiden dat ze wensen. Met hun financiën afgestemd op hun ideale leven. 

De Dimensional Foundation-tweedaagse bevestigde ons dat men gestaag en terecht blijft vasthouden aan het praktisch implementeren van academisch onderzoek met sterke resultaten als gevolg.

Voor onze nieuwe actieve vennoot, Alexander Drees, was het een intense en diepgravende kennismaking met de werkwijze van één van onze voornaamste leveranciers.Missie volbracht … we gaan vol vertrouwen verder met het bedienen van onze rentenierende cliënten via Dimensional fondsen. Telkens rekening houdend met hun risicoprofiel, hun gewenste levenspad en het benodigde rendement.

Volgende week leest u een volgende blog en gaan we weer een stapje verder in het verhogen van het FQ van al onze lezers. Disclaimer

De informatie in deze tekst is alleen bedoeld als achtergrondinformatie voor de ontvanger. Ze werd opgesteld met de beste bedoelingen en zonder enige garantie op of streven naar correctheid en volledigheid. Cring heeft gegronde redenen om aan te nemen dat alle feitelijke informatie hierin waar is op de datum van de tekst. Het betreft geen beleggingsadvies, ook geen aanbeveling, en ook geen aanbod tot verkoop van enige dienst of product en het is niet bedoeld als een voldoende basis om een beleggingsbeslissing te nemen. Vooraleer te handelen op basis van informatie uit dit document, moet u zich afvragen of het geschikt is voor uw specifieke omstandigheden en indien geschikt, professioneel advies zoeken. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die een aankoop wil doen om kennis te nemen van alle toepasselijke wetgeving en reglementering en die ook na te leven. Ongeoorloofde reproductie of verspreiding van dit materiaal is ten strengste verboden. Cring aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies resulterend uit het gebruik van de hierin bevatte informatie.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons