Vrouwen en vermogen - verandering is op til.


Vandaag vieren we overal in Vlaanderen moederdag. Tenminste als je ‘van de parking’ bent. šŸ˜Š  In ’t Antwerpse doen ze dit later op ’t jaar nog eens fijntjes over.

Ik vond deze mooie en zonnige moederdag alvast een legitieme reden om mijn blog te wijden aan onze vrouwelijke cliƫnten.

Ik vier vandaag mijn moeder, niet mijn vrouw. Deze laatste is immers de moeder van mijn zoon.  Da’s dus aan hem om mijn vrouw in de bloemetjes te zetten als zijn moeder. Vaststelling, iedereen heeft een moeder. 

Sommige van onze cliĆ«nten-koppels bestaan uit twee vrouwen, of twee mannen, het vaakst hebben we de mix van een man en een vrouw.  Allemaal dynamische koppels die we bij elke ontmoeting weer helpen hun kompas op scherp te zetten.

Hun ideale leven, dat is niet iets voor straks als ze op pensioen zijn.  Neen, dat is iets voor hier en nu.  Succesvol zijn, geluk ervaren, rust vinden, balans hebben.Het vergt vaak organisatie of zelfs reorganisatie van hun middelen hier en nu en die voor later.   

Recent kreeg ik de resultaten van een academisch onderzoek onder ogen. Het onderzoek focust op het wijzigende economische landschap door toedoen van de vrouwen. Hun aandeel hierin en hun rol.

De studie gaf aan dat vrouwen vaak verschillende financiĆ«le behoeften, doelstellingen en risicotoleranties hebben dan mannen. Tegelijk worden ze geconfronteerd met gemeenschappelijke uitdagingen, zoals een langere levensverwachting, hogere kosten voor gezondheidszorg. Het behalen van passende financiĆ«le resultaten is daardoor niet danig verschillend van de vereisten van het plan van de partner. 

Anderzijds, ook de 'moderne' vrouw heeft nog steeds het leeuwendeel van de huiselijke taken op haar bord. Zij zullen vaak als eerste een carriĆØreaanpassingen overwegen om voor kinderen te zorgen, om voor familiebalans te kunnen zorgen. Ze zijn daardoor vaak de creators van levenskwaliteit voor het hele gezin. Een heel aantal van onze cliĆ«nten hebben evenzeer een drukke professionele activiteit en verstaan de kunst om zich ook thuis goed te laten omringen, net om die levenskwaliteit te vrijwaren.  

Als dit bij uw beeld, beste cliĆ«nte, van het ideale leven hoort dan is dat ook helemaal okay!  Niks moĆ©t en onze ondersteuning richt zich volledig op het aanleveren van de puzzelstukjes om dat mooie leven mogelijk te maken.We zetten onze expertise in om vanuit een brede empathie, uw financial life plan uit te zetten waarin alle persoonlijke wensen en waarden van beide partners gefaciliteerd worden.

Het gezin heeft een gemeenschappelijk beeld van een ideaal leven, elke partner heeft daarin zijn voorkeurrol en ziet ook zijn rol als een onderdeel van zijn ideale leven. Wij geloven erin dat we enkel zo sterke vertrouwensrelaties opbouwen met onze vrouwelijke cliĆ«nten.  

Desalniettemin zal onze maatschappij onder impuls van de vrouwen  evolueren in de komende jaren. Onderstaande tabel toont enkele cijfers uit het hierboven aangehaalde onderzoek. 

Wij, bij Cring en Drees Life Services, zijn er klaar voor. 

Het leven dat u wenst, dat is het enige dat telt en dat zullen we faciliteren op alle mogelijke domeinen.

Zoals collega Lieven verleden week al vertelde in zijn blog over ArtificiĆ«le Intelligentie en Chat GPT :  onze persoons gericht invulling is uw vertrekpunt, uw baken en tegelijk het kompas gedurende de vele decennia van uw financial Life planningstraject.  Welkom en nog een fijne moederdag ! 

Tot de volgende keer.

Jos Drees

RLP,  Kinder Institute of Life Planning (Boston USA) 

+32 495 18 28 99Disclaimer :

De informatie in deze tekst is alleen bedoeld als achtergrondinformatie voor de ontvanger en voor gebruik door hem.  Ze werd opgesteld met de beste bedoelingen en zonder enige garantie op of streven naar correctheid en volledigheid. Cring heeft gegronde redenen om aan te nemen dat alle feitelijke informatie hierin waar is op de datum van de tekst. Het betreft geen beleggingsadvies, ook geen aanbeveling, en ook geen aanbod tot verkoop van enige dienst of product en het is niet bedoeld als een voldoende basis om een beleggingsbeslissing te nemen. Vooraleer te handelen op basis van informatie uit dit document, moet u zich afvragen of het geschikt is voor uw specifieke omstandigheden en indien geschikt, professioneel advies zoeken. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die een aankoop wil doen om kennis te nemen van alle toepasselijke wetgeving en reglementering en die ook na te leven. Ongeoorloofde reproductie of verspreiding van dit materiaal is ten strengste verboden. Cring aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies resulterend uit het gebruik van de hierin bevatte informatie.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons