Financiën = Emoties


Verleden week eindigde collega Lieven zijn blog met de uitspraak dat nietsdoen vaak de beste beslissing is die u kan nemen.  Uw positie aanhouden terwijl uw lange termijnplan zich verder ontrolt.

In onze blogs hebben we het vaak over emoties en de drang tot actie ondernemen. Financiën en emoties zijn feller gelinkt met elkaar dan menigeen wil toegeven. Over financiën praten is voor de meesten moeilijk tot zelf onmogelijk.

Als praten over geld zo belangrijk is waarom hebben we het er dan zo moeilijk mee?

We weten allemaal dat 2+2 altijd gelijk is aan 4, hoe bezorgd, bang of opgewonden we ons ook voelen. Maar als het om geld gaat, is 2+2 gelijk aan gevoelens. Want, zo blijkt, financiën is geen pure wiskunde. Het hoort deels thuis in het departement psychologie.  Omdat geld zo'n beladen onderwerp is, kan het moeilijk zijn om erover te praten. Bij Cring en Drees Life Services begrijpen we dat.   

Hoe eerder iedereen zich realiseert dat dit waar is, hoe eerder we realistische verwachtingen kunnen hebben over hoe het is om over geld te praten.

In de komende maanden ga ik met u tal van aspecten delen over dit onderwerp. 

Laat het héél duidelijk zijn, intussen raden wij u aan om stil te zitten. Uw lange termijn plan uit te voeren en te genieten van de rit. Tijdens uw zesmaandelijkse kompasgesprek hebben we het met u over (uw) geld en aldus over (uw) emoties.

Mede daarom zitten we zelf niet stil op het vlak van bijscholing inzake financiën en emoties.  

Het is met een warm hart en grote appreciatie dat ik mijn collega-studenten aan de U-Hasselt wil bedanken voor de gedachtenuitwisseling tijdens vier dagsessies rond het thema : Masterclass ‘Familiedynamieken voor Adviseurs’. 

Een kleine groep van 14 toegewijde professionals vanuit diverse disciplines waren in de ban van het programma opgesteld door Prof. Dr. Anneleen Michiels.  Ik weet zeker dat ik mijn vaardigheden nog heb aangescherpt net zoals menige accountant, CFO, bedrijfsrevisor of familieadviseur die deze sessies hebben gevolgd.

Onze lezers gaan stukjes hiervan kunnen opsnuiven in mijn toekomstige blogs. Maar zeker zo  belangrijk : onze cliënten gaan tijdens de zesmaandelijkse Kompas-meeting hier de vruchten van plukken.

Enkele foto-impressies bovenaan en hieronder :

Graag tot volgende week als collega Lieven u met zijn volgende bijdrage zal boeien.

Jos Drees  

0495 18 28 99Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons