Zomervakantie - fijne tijd - Financial Life Planners


Uw blogschrijver van dienst heeft er zijn eerste werkweek alweer opzitten. Na mooie 12 dagen fijne vakantie in de warme Provence-regio.Deze eerste werkweek werd onmiddellijk gevuld met mooie gesprekken.  Met een jarenlange cliënt een Kompasgesprek voeren, en horen wat het leven hen de afgelopen 6 maanden heeft gebracht. Hen tonen wat de financiële markten hun hebben gebracht, verraste hen positief. 

Een andere cliënt startte deze week met zijn Financial Life Planning traject. Zo ’n O-meeting is pittig en verfrissend tegelijk. Ook dit koppel is alvast enthousiast begonnen aan hun traject naar een optimale financiële vrijheid die hun ideale leven in het middelpunt plaatst.

Ik vind het altijd weer enorm bevredigend om onze ondernemende cliënten te beluisteren. Ik kan quasi elke keer weer concluderen dat hun leven echt is gaan verbeteren nadat ze de werking van de financiële markten beter zijn gaan begrijpen. Het maakt me telkens weer blij om dit te zien.

Onze begeleiding die mensen naar een relaxter en beter leven leidt.

Ik ben trots op onze rol, hoe groot of klein ook, die we hierin spelen.  Als Financial Life Planners benadrukken wij het belang van hoe mensen zich voelen tijdens hun financiële reis. Ook deze week zag ik weer, hoe belangrijk het is dat mensen, sinds ze met ons samenwerken, heel andere gevoelens jegens hun geld ontwikkelen.

Van wat eerst een noodzakelijk en niet-afgelijnd einddoel lijkt te zijn tot het begrip dat geld wel eens simpelweg een smeermiddel hoort te zijn om hun ideale leven vorm te geven.

Als ik zie dat we dàt inzicht kunnen meegeven, dat maakt me telkens weer trots en gelukkig.

Als het over sparen en beleggen gaat, maak ik al eens de vergelijking met het leven in het algemeen. Als je jong bent, kan het soms aanvoelen alsof de tijd langzaam verstrijkt.

En het is dan soms moeilijk om te zien hoe de kleine dingen die je leert, uiteindelijk hun vruchten afwerpen.  Maar elke vordering die je maakt stapelt zich op tot een uiteindelijk groot voordeel.

Met sparen en beleggen gaat het net zo, u verdient het om rendement op rendement te maken. En de waarde van uw belegging In de loop der jaren exponentieel te zien toenemen.Als u dan eens een minder succesvol jaar of een heus slecht jaar op de financiële markten doormaakt zoals 2022, zal dat uw beleggingservaring niet maken of breken.

In mijn volgende blogs breng ik bijkomende inzichten hoe alle onderdelen van een Financial Life Planning traject, tezamen met uw correct gedrag, uiteindelijk bijdragen aan een optimale uitkomst.

Gaat u nog op vakantie, dan wens ik u nog een zeer fijne tijd toe!  Ik denk onder andere nog met plezier aan onze ontspannen ontbijtjes op zonnige zuiderse terrasjes. Onze zondagse blogs kan u blijven lezen.  Elke zondag drie tot vijf minuten aan uw favoriete blog besteden en uw FQ gaat er gegarandeerd op vooruit.

Graag tot de volgende blog.

Jos Drees

Bestuurder-Stichtend Vennoot

RLP, Registred Life Planner, Kinder Institute of Life Planning (Boston, VS)

Disclaimer

De informatie in deze tekst is alleen bedoeld als achtergrondinformatie voor de ontvanger en voor gebruik door hem. Ze werd opgesteld met de beste bedoelingen en zonder enige garantie op of streven naar correctheid en volledigheid. Cring heeft gegronde redenen om aan te nemen dat alle feitelijke informatie hierin waar is op de datum van de tekst. Het betreft geen beleggingsadvies, ook geen aanbeveling, en ook geen aanbod tot verkoop van enige dienst of product en het is niet bedoeld als een voldoende basis om een beleggingsbeslissing te nemen. Vooraleer te handelen op basis van informatie uit dit document, moet u zich afvragen of het geschikt is voor uw specifieke omstandigheden en indien geschikt, professioneel advies zoeken. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die een aankoop wil doen om kennis te nemen van alle toepasselijke wetgeving en reglementering en die ook na te leven. Ongeoorloofde reproductie of verspreiding van dit materiaal is ten strengste verboden. Cring aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies resulterend uit het gebruik van de hierin bevatte informatie

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons