Comfortabel leven, hoe doe je dat ?


Vandaag vertel ik je over de fase waar je je echt comfortabel in zult voelen.

Herinner je je mijn vorige blog waarin ik vier mogelijke mentale fasen uiteenzette waarin mensen zich kunnen bevinden?  De hoogste twee fasen leer je vandaag kennen. Lees dus zeker twee minuutjes verder !   

Zoals beloofd, starten we vandaag met fase 3: de PARTICIPEREND-fase. Bekijk de zandloperschets hieronder. Je bent niet langer aan het dobberen laat staan overmand.

Integendeel, je bevindt je in een zeer aangename fase: Participerend.Hoe stel je dan wel vast dat je in deze fase zit?

Je leidt volgens je eigen gevoel een comfortabel leven. Je gaat bewust om met je financiën, en je inkomsten en uitgaven zijn in balans. Elke maand kan je geld opzij zetten. Je hebt al verschillende beleggingen in jouw portefeuille. Je besteedt je tijd meer en meer in lijn met je eigen verwachtingen. Vakanties, uitstappen en ontspanning komen steeds vaker voor. Jouw sociaal leven kan omschreven worden als levendig tot bruisend.  Je levensstijl sluit bijna volledig aan bij wat je altijd al gewild hebt.

Er is iets fascinerend aan de vaststelling dat de meeste mensen in deze fase tegen een nieuw plafond aanlopen. Ik noem het de 'Goed Genoeg-grens'. Het is heel menselijk en zelfs begrijpelijk dat als ik je het leven beschrijf zoals in de bovenstaande paragraaf, je dan denkt: dit is toch goed genoeg?!

Maar deze 'Goed Genoeg' grens, is dat echt genoeg?  Wat als ik je vertel dat je leven in de bovenste fase echt helemaal 'los' gaat?

Ik zal het concreet maken:  Wat als Steve Jobs had geconcludeerd dat de iPod 'goed genoeg' was? Misschien had dan een ander bedrijf de iPhone en iPad ontwikkeld en was dàt bedrijf het miljardenbedrijf geworden dat Apple nu is. Of anders gezegd, je koopt een dienst en het bedrijf vertelt jou dat ze hun best doen om een dienst te leveren die 'goed genoeg' is. Hoe zou je je daarbij voelen?  

Daarom houden wij het graag bij de uitspraak dat 'Goed Genoeg' niet voldoende is als standaard voor jouw ideale leven. Eenmaal onze cliënt samen met ons ervaart dat hij kàn doorgroeien en nog verder kan openbloeien, komt hij terecht in de vierde fase.

We noemen het 'Welvarend', maar het gaat over veel meer dan alleen financiën. Dat begrijp je vast wel!Het betreden van deze opperste fase is letterlijk het betreden van jouw ideale leven.

Je bent financieel op je gemak. Je richt je leven zo in dat je er zo lang mogelijk in de beste omstandigheden van kunt genieten. Deze laatste beschrijving is zeer divers. Het betekent voor de ene persoon iets heel anders dan voor de andere persoon. Welvarend leven heeft vele kanten, maar ze glanzen allemaal en je leeft dat ideale leven waar je hebt naartoe gewerkt.

Het vereist engagement om deze fase te bereiken, maar evenzeer om er te kunnen blijven.

Kijkend naar de vier stadia die we hebben beschreven in de recentste drie blogs, maak dan voor jezelf eens een eerlijke analyse. Waar denk je dat jij je bevindt?  In welke mate voel jij je comfortabel op weg naar dat ideale leven? 

Ons doel is om elke cliënt naar zijn hoogst mogelijke niveau te begeleiden zodat hij zijn ideale leven kan leiden.

De elementen van jouw ideale leven, die heb jijzelf bepaald.

Wij faciliteren in alle domeinen die hiervoor moeten worden aangepakt.

Denk jij ook dat het goed is ondersteuning te krijgen op het pad naar dat ideale leven? Dan raad ik je aan onze blogs te blijven volgen. De dag zal zeker komen dat je ons zal contacteren om aan de slag te gaan. Als die dag aanbreekt, staan we voor je klaar.  

Conclusie voor vandaag:

De stadia van 'overweldigd' en 'dobberend' ontgroei je best zo snel als mogelijk. 

Jij wilt zelf de controle hebben en sturing geven aan jouw ideale leven en dat brengt je naar de fase 'Participerend'. Hier zal je veel voldoening en een fijn leven ervaren.

Tegelijkertijd bereidt deze fase je voor op de volgende fase 'Welvarend', als je je niet laat vangen door de 'goed genoeg' grens.

Hoe je in al deze fasen je financiën laat meegroeien en ontwikkelen, daarover zullen we het blijven hebben in onze blogs van dit eindejaar en die van 2024.

Wil je reageren of heb je een vraag, laat het ons weten.  

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons