Controle over jouw financiën én jouw leven


In mijn vorige blog deelde ik informatie over onze holistische benadering.  Ik legde je uit dat je uitsluitend richten op het fiscale, het financiële en cijfertjes niet voldoende is om je ideale leven te leiden.

Onze coaching vanuit een derde dimensie werkt met vier mogelijke mentale fases waarin mensen zich kunnen bevinden. Zonder twijfel is het essentieel om te bepalen in welke fase je je bevindt als startpunt.

Ik liet je de zandloperdiagram zien. In lijn met onze doelstelling om je Financieel Quotiënt (FQ) te verbeteren, wil ik je aansporen om de opwaartse richting van de zandloper te volgen. Adviseurs die je hierbij terzijde staan, zijn ideaal om je doelstellingen, ideale leven en financiën op elkaar af te stemmen.

Mijn vorige blog had het over het onderste stadium: de 'overweldigde' fase waarin mensen zich het minst voorbereid voelen.

Ze hebben moeite om hun financiële middelen, hoe groot of klein, effectief te gebruiken om het leven te leiden dat ze wensen. Ze kunnen zelfs geen strategie bedenken door hun mentale staat. Ze voelen zich vaak verlamd, niet in staat om stappen te zetten.

Als je je in deze fase bevindt, willen we je laten weten dat onze coaching je kan helpen. Vastzitten in deze fase is geen schande, maar eruit komen is essentieel om je ideale leven te realiseren. Welkom aan boord!Vandaag bespreken we het tweede stadium van de vier mentale niveaus: de 'dobberende' fase.

Mensen in deze fase hebben een positievere houding ten opzichte van het leven, maar zijn op een aantal vlakken te weinig doelgericht.  Ze hebben vaak een hele reeks van financiële producten zonder duidelijke strategie in huis gehaald. Ze hopen hierdoor vooral dat 'alles wel goed komt', echt meten kunnen ze nog niet.

Laat me duidelijk zijn, in deze fase ben je actiever dan in de 'overweldigde' fase. Je hebt wellicht het gevoel dat je naar een beter en gelukkiger leven streeft. Je voelt je vaker okay dan niet-okay.

Je bent actiever, hebt meer controle over je tijd en leidt steeds meer het ideale leven dat je wenst. Maar tegelijk voel je je nog steeds alsof je in een race zit naar de volgende fase van het leven, zonder een duidelijke richting.

De sleutel tot vooruitgang door de vier fases ligt in het duidelijk in overeenstemming brengen van jouw financiële doelen met jouw ideale leven. En er vervolgens naar te streven dit helemaal uit te werken en te verwezenlijken. Je hoeft dit niet alleen te doen. Wij, als jouw vertrouwde  Financial Life Planners,  (FLP) zijn opgeleid om je te begeleiden op jouw weg naar het volgende stadium in jouw ideale leven.

Mensen willen steeds bewuster deelnemen aan het afstemmen van hun ideale leven op hun financiën. Wij bieden de mogelijkheid om vanuit jouw digitale kluis op elk moment zicht te hebben op jouw financiële situatie en de ontwikkeling hiervan.

Wanneer je het volgende stadium bereikt, ben je proactief geworden. Ik vertel je alles over de twee hoogste stadia in de volgende blog.

CONCLUSIE VOOR VANDAAG:

De overgang van de 'overweldigde' fase naar de 'dobberende' fase is een eerste stap.

Je ervaart meer energie en begint actiever aan je leven te werken. Maar hoe zou het zijn om zelf de controle te hebben en richting te geven aan jouw ideale leven, met bijhorende financiën?

We zetten je op weg om jouw financiën in lijn te brengen met jouw ideale leven.

Dit leid je snel naar het derde stadium, waar het leven echt aangenaam aanvoelt.

Hoe dat komt en op welke manier, daarover meer in mijn volgende blog van volgende week.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons