2024 wordt maar beter ook uw jaar voor een écht plan!

2024 wordt maar beter ook uw jaar voor een écht plan dat u uw ideale leven helpt leven.  

In mijn blog van 14 dagen geleden had ik het al over een echt plan voor het jaar, liefst uw ideale jaar. En we zijn er bij Cring en Drees Life Services helemaal voor uitgerust om u dit te helpen verwezenlijken. Ongeacht of u een dertiger, veertiger, vijftiger of vijftigplusser bent. 

Ik vertelde u in mijn laatste blog over een Britse collega Financial Life Planner met wie ik het plezier heb van tijd tot tijd van gedachten te wisselen. Justin is in het Verenigd Koninkrijk een graag gelezen blogger én podcastmaker. Deze sympathieke collega, Justin King, schreef met al die kilometers op de teller een ongelooflijk interessant werk dat de titel kreeg ‘ The Retirement Café Handbook’.  Als ervaren Financial Life Planners sta ik verbluft bij het feit hoe hij alles onder woorden heeft weten brengen en danig breed zijn publiek informeert over wat het is om 'goed' oud te worden in de eeuw van het-lange-leven.

De Britten hebben het over LONGEVITY en hebben het dan zowel over de opportuniteiten ervan als de problemen die erbij komen kijken.  Welk effect heeft ‘het-lange-leven’ op de periode nà onze professionele activiteit.

Ook heel wat academisch onderzoek geeft aan dat die langere levensverwachting een van de mooiste verwezenlijkingen is van onze tijd. Maar alle opportuniteiten/aspecten die daarbij komen kijken, daar hebben we volgens vele academici nog geen exact zicht op.

De gangbare denkpiste vandaag is dat er nu meer oudere mensen zijn en dat ze veelal niet productief zijn: ‘Oude mensen worden ziek en worden een last voor de samenleving.’  En dat wordt allicht wel een groot probleem voor de toekomst.

Maar zoals academische studies aantonen, is dit een negatief verhaal, een 'spreadsheet' mentaliteit toegepast op een sociaal probleem dat zowel een uitdaging als een kans is.

Op basis van belangrijke statistieken en gemiddeld genomen kunnen we vaststellen:  we leven langer, met als snelst groeiende demografische groep de leeftijdsgroep van 100+ jaar.

We verwelkomen niet alleen meer honderdjarigen, maar we blijven ook langer gezond, wat geweldig goed nieuws is.

In de vorige eeuw was een van de belangrijkste financiële kwesties de levensverzekering. Ervoor zorgen dat er voor uw familie en geliefden gezorgd werd.  Maar omdat we steeds langer leven, wordt de lang-leven-verzekering de grote uitdaging van deze eeuw.

Overleeft u uw vermogen?  Houdt uw vermogen de tred met uw plannen?

Met mijn petje op van pensioenplanner besteed ik veel tijd aan de vraag of het vermogen van mijn cliënten langer meegaat dan hun levensverwachting.

Een lang-leven-verzekering houdt zich ook bezig met de vraag of u uw relaties zult overleven.  Wat met de doelen die u zich stelt en die een motor zijn van uw welbevinden?  Zoals altijd gaat financiële planning net zoveel over het leven als over geld.

Hoe zorgt u ervoor dat dit u niet overkomt?!

Een eerste suggestie van collega Justin Kings is om op uw voeding en uw lifestyle te letten. Maar goed leven na uw pensionering gaat over meer dan alleen de fysieke aspecten. Het gaat erom hoe betrokken u bent bij het leven en begrijpen dat uw leeftijd 'kneedbaar' is.

Artsen vertellen ons dat we onze geest als het ware moeten bevrijden en moeten erkennen dat de manier waarop we denken invloed heeft op hoe we ouder worden – mits dat goed aan te pakken blijven we langer gezond en leven we langer. (Als dat geen mooi vooruitzicht is!) 

Academici vertellen ons dat onze toekomst over meer gaat dan financiële aspecten en dat we ons best moeten doen om te proberen die toekomst op alle mogelijke vlakken te verbeteren.

Die 'kneedbaarheid van de mindset' vraagt om een heel andere benadering omdat we meer moeten gaan nadenken over onze toekomst - we zullen immers meer toekomst hebben dan ooit tevoren om over na te denken!

In mijn volgende blog zal ik hierover verder uitweiden en u een stuk op weg helpen …  Ik zal onder meer de sluier die over '30 jaar lang op pensioen zijn' hangt, helpen wegnemen.  Graag tot binnenkort.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons