Financiële rust dankzij inkomsten en uitgaven monitorring?

Verleden week kon je al lezen hoezo zoveel gemoedsrust ontstaat via zoiets banaals als het bijhouden van jouw uitgaven. Je kon ook lezen dat deze oefening vaak op weerstand kan rekenen bij vele mensen. 

Uit alle onderzoek blijkt echter dat zulk een lijstje bijhouden tot een vergroot zelfbewustzijn leidt.

Voor de watersportliefhebbers onder onze lezers : Het verkrijgen van deze helderheid in je financiën is als de eerste ademteug diep in de longen na lang onder water te zijn geweest. Het brengt een golf van bevrijding met zich mee.

Zodra je zicht hebt op je uitgaven en inkomsten, begin je de vrijheid van financiële zelfbeschikking te ervaren. Je bent niet langer ondergedompeld in de zee van onzekerheid waarin onverwachte uitgaven je overvallen. Tijdens onze jaarlijkse of zesmaandelijkse kompasgesprek met onze cliënt zullen we ook altijd aandacht hebben voor verwachte of onverwachte uitgaven. Het leven ontrolt zich immers dag na dag en enige flexibiliteit is zeker geboden inzake Financial Life Planning. Met een helder overzicht van waar je geld naartoe gaat en vanwaar het komt, kun je strategische beslissingen nemen die resulteren in een solide fundament voor de toekomst. Het stellen van financiële doelen wordt realistischer en haalbaarder.  We brengen die uitgaven ook écht in beeld op het dashbord van onze cliënt zijn digitale kluis.

Hieronder toon ik jullie een voorbeeld van hoe zoiets er kan uitzien en hoe vér we daarin kunnen gaan, soms zelfs moeten gaan, om orde op zaken te stellen. De vrijheid die met deze kennis komt, brengt ook gemoedsrust.

De stress die verbonden is aan niet weten of je goed zit met je geld, verdwijnt geleidelijk. Je bent in staat om budgetten te creëren die niet alleen noodzakelijkheden dekken, maar die ook ruimte bieden voor plezier en ontspanning.

Dit alles leidt tot een leven waarin onze cliënt aan het roer staat. Financiële bewustwording is de sleutel tot onafhankelijkheid. Het begrijpen van je eigen economische realiteit is de eerste stap naar het creëren van een rijk leven. Niet alleen in de zin van materiële welvaart maar ook rijk aan keuzes en mogelijkheden. Zoals een kunstenaar zijn canvas vult, zo kan jij jouw leven invullen met de kleuren van zekerheid, stabiliteit, creativiteit en vrijheid.

De toevoeging van professionele coaching door een gecertificeerde Financial Life Planner biedt een extra laag van voordelen bovenop deze autonomie.

Financial life planning is een aangeleerde vaardigheid waarbij wij ons niet alleen richten op jouw cijfers, maar ook op jou als persoon.  We kijken naar jouw complete levensverhaal, jouw dromen , jouw wensen en aspiraties.  Vanuit deze expertise kunnen we de meest complexe financiële vraagstukken vertalen naar begrijpelijke taal en concrete actiestappen.

Dankzij onze persoonlijke benadering en op maat gemaakte adviezen, word je écht ondersteund in het maken van slimme beslissingen die jouw optimale levensstijl en doelen ondersteunen. We  houden als het ware de wacht over jouw financiële gezondheid. Morsen met middelen willen we maximaal uitsluiten. Zodat jij je kunt richten op datgene wat echt belangrijk is in je leven. Met deze  strategische planning en proactieve bijsturing, groeit jouw vermogen in lijn met je levensfases.

We bieden een klankbord voor al je vragen en zorgen, en staan zelfs klaar met educatieve middelen en heldere schetsen om de essentie van je financiële keuzes op een duidelijke manier weer te geven.

Onze drijfveer is niet alleen om je te helpen met financiële beslissingen, maar ook om een partner te zijn in jouw streven naar een leven vol voldoening. Jouw leven van voldoening, want dat is uniek en geen copy-paste van dat van iemand anders.   Zo ik hoop dat deze tekst je inspireert om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke cijfers en je weet dat je ons altijd kan contacteren voor een gesprek bij een tas koffie.

Disclaimer

De informatie in deze tekst is alleen bedoeld als achtergrondinformatie voor de ontvanger en voor   gebruik door hem.  Ze werd opgesteld met de beste bedoelingen en zonder enige garantie op of streven naar correctheid en volledigheid. Cring heeft gegronde redenen om aan te nemen dat alle feitelijke informatie hierin waar is op de datum van de tekst. Het betreft geen beleggingsadvies, ook geen aanbeveling, en ook geen aanbod tot verkoop van enige dienst of product en het is niet bedoeld als een voldoende basis om een beleggingsbeslissing te nemen. Vooraleer te handelen op basis van informatie uit dit document, moet u zich afvragen of het geschikt is voor uw specifieke omstandigheden en indien geschikt, professioneel advies zoeken. Het is de verantwoordelijkheid van elke persoon die een aankoop wil doen om kennis te nemen van alle toepasselijke wetgeving en reglementering en die ook na te leven. Ongeoorloofde reproductie of verspreiding van dit materiaal is ten strengste verboden. Cring aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor verlies resulterend uit het gebruik van de hierin bevatte informatie.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons