Cashflow: Sparen of Ontsparen?

Cashflow: sparen of ontsparen?

In de inventarisfase vraagt Cring je naar een gedetailleerd inkomsten- en uitgavenpatroon

Dit is voor de meesten een hele klus maar tegelijk een leerrijke ervaring.

Het laat Cring toe om je in concrete cijfers en met de nodige behoedzaamheid bij het maken van veronderstellingen te tonen hoe de aangroei of afname van jouw totaal vermogen evolueert in de tijd.
Het laat ook toe om in te grijpen waar nodig, of om eenmalige uitgaven te voorzien en het effect ervan te visualiseren.

Kortom het langetermijneffect van je bestedingspatroon wordt duidelijk en in cijfers gegoten

Natuurlijk verandert je patroon doorheen de tijd. Als je die al voldoende concreet kan omschrijven, neemt Cring die mee in de evolutie en in de projecties. Hoe meer details van jouw kant, hoe realistischer de cijfers voor de lange termijn worden.

Cring coördineert de totale stroom aan info en gegevens die je andere leveranciers en experten jou ter beschikking stellen

De resultaten stellen wij meestal globaal grafisch voor om het overzicht te houden en de lange termijn tendensen te kunnen duiden. Wel kan CRING alle achterliggende cijfers voor elk jaar in tabelvorm afleveren wat erg gedetailleerde analyses van de aangroei of de afname van het vermogen toelaat.

Dit kan erg nuttig blijken in jaren waar sleutelmomenten in het leven plaatshebben zoals bij pensionering en de uitbetaling van belangrijke kapitalen maar ook voor het analyseren van eenmalige operaties zoals de verkoop van de gezinswoning om een ander pand te kopen.

Door de detailcijfers is het ook mogelijk om de verschillende soorten van uitgaven en inkomsten in het totale plaatje te duiden. In elk updategesprek vergelijken we het patroon uit het lopende plan met de realiteit van dat moment. Indien nodig wordt het patroon aangepast en krijg je een aangepaste evolutie. Dit zorgt weer voor een concrete manier waarop de realisatie van jouw financieel life plan aangetoond wordt.

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons