Wat betekent 'Genoeg hebben' voor u precies?


‘Genoeg hebben’ in het leven betekent voor iedereen iets anders. 

Genoeg slaat in tegenstelling tot wat u zou denken niet alleen op het financiële.  Misschien denkt u ten onrechte dat dit wél zo is. Maar uit onze ervaringsuitwisseling met collega’s, Britse Financial Life Planners, blijkt overduidelijk dat dit niet zo is.

We komen geregeld mensen tegen met zeer veel geld op de bank die zich onzeker maar vooral onvoldaan voelen.   

Genoeg hebben is niet enkel een getal, een bedrag.  Laat u dat niet wijsmaken.

Neen, 'Genoeg hebben ' betekent een complete en holistische invulling van uw ideale leven. U kan kiezen wie u hiervoor in uw team binnenhaalt, een loutere cijferaar, een commissie gedreven productverkoper, een lokale bankbediende of een all-round Financial Life Planner.  

Een Financial Life Planner is opgeleid om u te helpen beide aspecten in het vizier te houden. Beide doelen, uw ideale leven én het bijhorende financiën, op de planning zetten en tot uitvoering brengen.

Ik vertelde u in mijn recente blogs dat we drie financiële types onderscheiden.  We spreken van drie types omdat we het u als lezer ook bevattelijk willen voorstellen. Uiteindelijk is iedereen zo uniek als maar zijn kan. Geen enkel traject dat we begeleiden is een copy/paste van een voorgaand.

Om het u overzichtelijk voor te stellen, vindt u hieronder een samenvattend overzicht van de drie types :  ‘ Niet Genoeg’  -   ‘ Teveel ‘    -  ‘ Precies Genoeg’  Goed nieuws voor elk type:  

Er is een weg voorwaarts en er zijn getrainde Financial Life Planners die uw gewenste leven als leidraad nemen voor uw plan en niet de wensen van de financiële industrie.  

Deze cliënten voelen alsof ze hun leven terug krijgen.  Ze hoeven geen waardevolle tijd meer te verspillen. Hun geld wordt een zinvol middel dat het altijd had moeten zijn, geen einddoel.

Ik herhaal keer op keer en tijdens vele kompas-gesprekken dat niemand een idee heeft hoe lang zijn leven zal duren, maar we doen net iets te vaak alsof we alle tijd van de wereld hebben.

 Ik ga u in mijn volgende blogs vertellen over de praktische stappen die we met elk van de drie geld-types zetten.  Maar laat het u niet weerhouden om nu al opmerkingen of vragen te laten geworden moest u zich herkennen in hetgeen u hierboven gelezen heeft.

Meest Recente Posts

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je nog vragen over CRING of wil je een afspraak maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Contacteer Ons